
Hamur icin:
3 yumurta
1 su bardagi un
1 su bardagi su
125 gr tereyagi
Krema icin
2,5 su bardagi sut
3 yemek kasigi un
1,5 cay bardagi seker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Hamur yapilisi:
Suyu ve yagi tencereye koy ve kaynat, unu ekle karistirarak pisir. 10 dak. hamuru sogut.. Yumurtalari tek tek yedirerek hamura ekle, iyice karistir,
Yagli kagit uzerinde firin tepsisine hamurlardan 3cm capli topcuklari aralarina esit miktarda mesafe birakarak diz..
Topcuklarini 180 derecede 30 dakika kadar ustleri altin rengi olanadek pisir.
Kremasi icin:
Vanilya haric butun malzemeyi tencerede pisir, ocaktan aldiktan sonra vanilyayi ekle ve sogut.
Cikolata icin piayasadaki bitter cikolata soslar uygun.. daha bitter istenirse bu karisima bir paket 50 gr kakao ekle.. yetmezse bir cay kasigi dolusu aci kirmizi toz biberi bas icine.. korkma super oluyor :)
Firindan aldigin topcuklarin icini krema ile doldur, derin bir kaba diz aralarina krema dose, en ustten cikolata sosunu boca et... ye, delicesine yedir :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder