Ocak 02, 2011

LEBKUCHEN


Bu Alman kurabiyelerini bu yılbaşı Metroda görüp de aldım...çok sewimli üzeri çikolata ile kaplı olanını en çok sewdik...löplöp yedik bitirdik :) bu güzel kış kurabiyesini evde de denemeye karar verdim içine bal koymayı unutmamalıyım çünkü ballı olanını daha çok beğendim, bir de yabancı tariflerde bolbol baharat var...tarçın karanfil zencefil muskat ve kakule...evde her daim bulunur...

Malzemeler
• 1 su bardağı toz şeker
• 3 adet yumurta
• 1 çay kaşığı toz tarçın ve zencefil
• 1 çay bardağı toz karanfil, muskat ve kakule
• 1 tane limon
• 1 tane portakal
• ½ su bardağı badem
• ½ su bardağı fındık
Yapılışı

Şekeri ve yumurtayı bir tencerenin içine alıp eriyene kadar pişirin. Toz karanfil ve tarçını ayrı bir kapta karıştırıp tencere içindeki karışımın içine ilave edin. Limon ve portakal kabuğunu rendeleyip badem ve fındıkla birlikte tencereye alıp iyice karıştırın. Hazıladığınız tüm karışımı sıkma tobasına doldurun ve fırın tepsisine şekillendirerek parçalar halinde sıkın. 180 C’ye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis edin.

YILBAŞINDAN KALANLAR VE 2 OCAK 2011 PAZAR KEYFİ...

Bugün Gündoğan sahili ve tepelerinde manzara eşliğinde yaptığımız güneşli uçurtma aktivitemizden sonra,

yeni yıldan kalma salatalardan uydurduğum küçük kanepeler ile paçanga böreğine giriştim, yanında da mini pastacıklar yapıverdim, çok eğleniyorum mini mini uğraşırken...ne varsa ondan bundan :)))




yeniyıldan kalan salatalar acuka (acılı ve acısız), yoğurtlu sarmısaklı havuç, tarama, surumi, amerikan, humus ve patatesli havuçlu salatalıklı yoğurt salatası idi...
mini mini kızarmış ekmekleri şu şekle soktum :

Evde ara sıra küçük kanepelr ve ordovr tabağı hazırlamak küçüklüğümden beri en sevdiğim yiyecek şekli...hem de güzel, sıksık minik minik öğünler halinde yeek de çok daha sağlıklı uzun ve ağır öğünler yemektense...
Bu arada evde yapılan salatalarda mayonez kullanmak gerekiyorsa hemen evde yapıyoruz :)
afiyet olsun....
GELELİM MİNİ PASTALARA...burada da yeniyıl pastamdan kalan çikolatalı krema ve önceden sevgilimin yapıp buzluğa attığımız minik pandispanyalarla yaptım...içinde muz ve kiwi var sadece...yılbaşı pastam ise Pandispanyası kakaolu ve tarçınlı yapıp, arasına evyapımı sade pastakreması, çilek, ahududu ve böğürtlen, üstüne biraz likör ile, en üste çikolatalı krema ile kaplayıp, çilek ve kiwi ile süslemiştim...Pasta tarifi yazmıyorum çünkü çok kişisel bir şey...herkes pandispanyayı yapabilir ya da hazır alabilir...ama içi ve sışı tamamen kişiye özel oluyor her seferinde de değişiyor :)))