Aralık 18, 2010

SEFA'NIN CHEESE CAKE'i



Sevgili sevgilimin becerikli ellerinden çıkan bir lezzet şöleni daha...Hamile karısına en iyi bakan erkeklerin en güzeli, en tatlısı :)))
sen aşçı olmalıymışsın bebeğim :))) seni seviyorummm :)))



CHEESE CAKE
Taban icin:
2 su bardagi tahilli biskuvi kirintisi
125 gr Tereyagi
2 tutam Tarcin

Krema Peynir icin:
400 gr Krema Peyniri veya Labne
1/2 Su bardagi seker
2 Yumurta
1 Limon Kabugu Zest

Susleme icin:
50 gr Bitter Cukulata
1 CrbKasigi Tereyag
1/2 Cay bardagi krema veya sut
1 Cay kasigi Aci toz kirmizi biber
1 Su bardagi cilek
1 CrbKasigi Pudra sekeri

Hazirlanisi:
Tereyagini oda sicakliginda yumusat, biskuvi ve tarcini ekle, yogur.. Kelepceli kek kalibi dibine duzgunce ser, buzdolabinda beklet..
Peyniri yavas devirde mikserle cirp, seker ekle, eriyene dek cirp... yumurtalari tek tek yavasca ekle, cirp... limon kabugunu ekle, cirp... 10 dakika kadar beklet.
Kek kalibini dolaptan cikart icine su almayacak sekilde etrafini folyo ile kapla, kremayi icine dok.. benmari usulu firinda 165 derecede 40/45 dakika kontrollu pisir... cikar sogumaya birak...

Cukulata, tereyag ve aci biberi benmari usulu metal bir kapta erit, sutu/kremayi ekle iyice karistir.. cheese cake'i kaliptan cikar, cukulatayi uzerine duzgunce yay... cukulata yumusakligini kaybetmeden cilekleri ve pudra sekerini blenderda sorbe kivamina getir istedigin bicimde(her porsiyona esit miktarda) ve sekilde cukulatanin uzerine susle... Cheese cake'i buzdolabinda en az bir saat dinlendir..YE, YEDiR...