Nisan 10, 2009

Morchella Deliciosa




Bugün cuma olduğundan Dalyan-Ortaca pazarına gittik her zamanki gibi, artık marketlerden sebze alamıyorum, hep bir bayat hep bir içi geçkin...Buraların pazarları mükemmel, her türlü ot taptaze dimdiri sizi bekliyor, bir de fide satılıyor dileyen istediği fideyi alıp ekim dikim yapıp kendi sebzesini yetiştiriyor :)

Dönemsel olarak mantar çeşitleri pek güzel...

Bu sezonda az bulunan Kuzu Mantarı bulduk, hemen alıp pişireceğiz, yöresel yumurtalı soğanlı olarak veya kuzu yahnisi ile harika olacağını düşünüyorum.

Farklı tatlar, farklı mantarlar ve sebzeler arayışımız devam edecek :)


Bir diğer mantar türü ise : ÇİNTAR

bu da inanılmaz enteresan kocaman başlı bir mantar türü...

Şöyle bir tarif var :

Önce çintarlar bir taşım haşlanır, sonra süzülüp doğranır,sonra bir tencerede yağla un biraz pembeleşinceye kadar kavrulur salça sarımsak limon suyu konur biraz kavrulunca içine mantarlar konur ve içine üzerini geçmeden göz kararı su koyulur ve azcık kaynatılır. afiyet olsun servise hazırdır.


Nisan 08, 2009

SU MUHALLEBİSİ :)


Çok kolay ve güzel Türk tatlılarından - Traditionel Turkish Desert...

3.5 bardak su, 3.5 bardak süt ve 1 bardak nişastayı pişirip bir kapta soğuttuktan sonra, dilimleyip üzerine bol pudra şekeri ve favorim Gül Suyu konarak afiyetle yenir.