Nisan 18, 2009

Kısır

Bir anne klasiği bende kısır :) börek yanında acılı veya acısız kısır bağımlılık yapar :))) ben tabi kafama göre yine değiştirdim ve ölçüsüz yapıyorum ama aşağı yukarı ölçü yazabilirim...
şöyle ki...


Malzemeler :
1-2 taze soğan
1-2 taze sarmısak
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
isteğe göre birkaç diş sarımsak ama ben kullanmıyorum tazesi varken...
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 su bardağı sıcak su
bir tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ince bulgur
taze veya kuru nane
isteğe göre acı veya tatlı kırmızı biber
1 yemek kaşığı öğütülmüş karabiber
limon suyu
zeytinyağı
2 domates

vee nar ekşisi :)


hazırlanışı:
1. taze soğan ve sarmısakları ince ince doğrayın. Maydanoz ve dereotunu da ince doğrayıp, hepsini kabın içinde karıştırın.
2. bir yemek kaşığı domates salçasını ve bir yemek kaşığı biber salçasını bir bardak sıcak suyun içinde eritin. bu suyu, geniş ve yayvan bir kaba koyduğunuz 2 su bardağı bulgurun üzerine dökün. ardından bir su bardağı sıcak suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin. arasıra karaşıtırarak bulgurun suyu çekmesi için bekleyin. (yaklaşık 15-20 dakika)
3. soğan, sarımsak ve maydanoz karışımını bulgura ekleyip karıştırın.
4. sırasıyla baharatları, limon suyunu, zeytinyağını nar ekşisi ve nane yapraklarını ekleyip karıştırın.domateslerle süsleyin.