Şubat 21, 2011

Ballı humus yatağında Susamlı çıtır tavuk


Bugün aklıma esti, tam da aklıma esmek sayılmaz, son dönemde elime ne geçerse tarif okuma ve yemek kanalı izleme gibi bir huyum var evde olduğumda. Anthony Bourdain kadar etkili programlar değil zira travel livingde ne Andrew Zimmern ne de Bourdain görünmüyor son dönemde...bol çocuklu patırtılı gürültülü sorunlu birtakım anne programları dışında işe yarar tek şey Cake Boss, o da sadece tatlı üzerine :) pek leziz...

Son haftalarda yemekteyiz programına bir haller geldi, şefler yarışıyor, böyle olunca izlemeye değer oldu gerçekten yoksa evkadını-gay-tribal kadın-afilli sarışın kadrosundaki yavan ve klişe yemeklerden gına gelmişti. Masterchef başlayana kadar idare ediyoruz.
Bugün şef hanımdalradn bir tanesi parmesan tabağında, humus yatağında yufkaya sarılı jumbo karides yaptı. Amanın karides mi, en sevdiğim, ama evde tabiki hazırda jumbo karidesim yok. Bunun yerine tavuğum ve nohutum var buzlukta haşladığım.
Tamam o zaman denemeye değer.



Önce humus için bal, biraz kimyon, tuz, zeytinyağı, tahin ve nohutu ezdim, bal şahane bir aroma ve tad kattı.
Sonra daşinitzel için hazırlanan baby çöpsüz şiş tavuklarımı mısır unu, galeta unu ve susamdan oluşan, az bir tutam da tarçınlı karışıma buladım, az yağda bir güzel kızartıp, ılık ballı humusumun üstünde sunmayı planlıyorum, yanında soslu patlıcanım ve garnitürlü pilavım da var fakat bunlar özel şeyler değil.