Ocak 29, 2011

ENGLISH HOME


Son zamanlarda favorim English Home...Burada Bodruma da Oasisin oraya koskocaman bir mağaza açılmıştı, istanbul ev ziyaretimde bizim evin sokağına da Teşvikiyeye ufak bir şubesi açıldığını duyunca annemle tabiki birkaç kez ziyarette bulunup alışveriş yaptık :)
işin en eğlenceli kısmı da bu zaten. Hatta 6 aylık hamile bana güzel bir süpriz de oldu, bebek koleksiyonuna başlamışlar, tabiki zıbın takımlarından hemen birer hediye geldi biz de battaniye ve havlu takımımızı aldık bebişe...
Pembe düşler...


Kendime gelince dayanamadım pamuk-saten inanılmaz desenli bir takım ile tam pamuklu birkaç parça daha aldım...Kokular, havlular, çarşaflar, desenler inanılmaz güzel...Aklımda bebek odası için birkaç parça daha var almak istediğim.


Bir de yatak örtüleri mükemmel, bir tane de patchwork edindim kendime, şöyle iç açıcı, bodrum evlerine yakışan, ferah ve taze bebe pembesi mavisi tonlarında çiçekli, bahardalı gibi birşey...kıyamadım kullanmaya. Bugün baza fırfırımı denedim gül kurusu, pek şahane oldu, eskiden hiç sevmezdim böyle şeyleri, şimdi iflah olmaz bir ev canavarıyım, ee ne de olsa kanımda var, bir iç mimarın en can alıcı noktası ev içi düzenlemeleri...


Bu işin de sonu yok, terzi kendi söküğünü dikemezmiş...Milyon dolarlık evlere tasarım yapıp, kendi evine bakınca insan üzülüyor bazen...Ama olsun, belki birgün benim de olur değil mi ?
Neden olmasın :)

KAHVELİ KEK


Malzemeler:

3 yumurta

1 su bardağı toz şeker

3 su bardağı un

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvıyağ

6 tatlı kaşığı neskafe ya da 4 tatlı kaşığı türk kahvesi

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

1 yemek kaşığı kakao

İsteğe göre üzeri için 1-2 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı :

1- 1 su bardağı sütü ısıtın, içine 6 tatlı kaşığı kahveyi koyarak karıştırın ve ılınmaya bırakın.

2- Şeker ve yumurtaları köpük köpük olana kadar çırpın. Sıvıyağı ve sütlü kahveyi ekleyerek çırpmaya devam edin.

3- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve karıştırın, 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.

4- İçinin piştiğini kontrol etmek için kuru bir kürdan kullanın. Soğutup kalıptan çıkarttığınız kekin üzerine isterseniz pudra şekeri dökerek servis yapın.

http://www.mutfaksirlari.com/kahveli-kek.html

KAKAOLU İRMİK TATLISI


Malzemeler:

1,5 çay bardağı irmik
2 çay bardağı toz şeker
1 adet şekerli vanilin
4 yemek kaşığı kakao
1 litre süt
1 yemek kaşığı margarin


Yapılışı:

1- İrmik, toz şeker, vanilin, kakao ve sütü tencereye alın. Harlı ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
2- İrmik tatlısı kaynayınca kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan almadan 1-2 dakika önce margarini ekleyin ve iyice çırpın.
3- Kek kalıbınızı ıslatın ve fazla suyunu dökün. İrmik tatlısını kaba boşaltın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar tezgâhta bekletin. Daha sonra buzdolabına alarak 1 saat daha dinlendirin.
4- Servis yapmadan önce pasta tabağına kalıbın içindeki tatlıyı çevirin. Dilimleyerek servis yapın.