Ekim 19, 2009

FRİGOOO


Malzemeler:
1 litre süt
yarım paket margarin
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı pirinç unu
3 yemek kaşığı tepeleme kakao
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı ezilmiş fındık içi
Hazırlanışı:
Bir tencerenin içerisine süt, pirinç unu, un, şeker ve kakaoyu boşaltalım. Margarin ve fındık içini ayıralım. Çırpma teliyle tencerenin içerisindekileri karıştıralım. Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başladıktan 3 dakika sonra ocaktan alalım. Ayırdığımız margarin ve fındık içini de tencereye boşaltalım. Margarin içerisinde eriyene kadar karıştıralım. Karıştırma esnasında biraz soğuyacaktır. Ilık halde olunca borcam bir tepsiye iki parmak kalınlığında olacak şekilde dökelim. Üzerine fındık içi serperek donması için buzdolabına koyalım. İyice donduktan sonra şerit halinde keserek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
M.T.’nin Dokunuşu: Frigo donana kadar buzdolabının önünde nöbet tutun Yoksa talan edilebilir Frigoyu servis yaparken aliminyum folyoya sarıp dondurma gibi de servis edebilirsiniz.

Ekim 18, 2009

Sıcak Şarap


Malzemeler:
1 litre kırmızı şarap (biz nevzade adında fiyatı çok uygun bir şarapla yaptık)15 adet küp şekerTarçın Çubuk (toz olursa bulanıklık yaratır)6 adet KaranfilYarım limonYarım Portakal1 elma1 bardak su
Yapılışı:
Elmayı rendeleyin ve bir kaba alın.Portakal ve limonun kabuğunu rendenin ince kısmıyla rendeleyin,içlerinide dilimleyip şaraba katıcaz.Tarçın elma şeker karanfil portakal ve limonu 1 bardak suyla bir kapta kaynatın(evde ortaboy bir sütlük varsa harika olur).Bu karışımı soğumaya bırakın ve bir tencereye şarabınızı alın çok kısık ateşte ısıtmaya başlayın (Kesinlikle kaynatmayın, aksi halde alkol buharlaşacaktır.)Ilıklaşınca karışımı şarabınıza ekleyip çok kısık ateşte birazdaha ısıtın.Kepçe ve süzgeç yardımıyla bardaklara doldurun.İçinede bir dilim limon yada portakal atınki şarap bitince en lezzetli yeri olsun :)

KARNIBAHAR YEMEĞİ


malzemeler:
1 orta boy karnabahar
200 gr kıyma
1 büyük baş soğan (taze soğan da olabilir)
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı zeytinyağı
yarım çay bardağı pirinç (ben her zaman katmıyorum)
kuş üzümü
patates ve havuç
isterseniz 2 adet kurutulmuş sivribiber
bir tutam tuz, tarçın ve şeker :)
ve en son kuş üzümü ekliyorum

hazırlanması:
1. soğanı yemeklik doğrayın. derin bir tencereye alıp 200 gr. kıyma ve yarım çay bardağı zeytinyağı ile kavurun.
2. tencereye 1 yemek kaşığı salçayı ekleyin. bu arada bir orta boy karnabaharı koçanlarına ayırıp yıkayın ve tencereye ilave edin. 2-3 dakika kavuruyormuş gibi çevirin.
3. bire bir gelecek şekilde (karnıbaharlarla aynı seviyede) kaynamış su ekleyin.
4. yarım çay bardağı yıkanmış pirinci, yarım çay bardağı limon suyunu ve küçük parçalara bölünmüş 2 kurutulmuş biberi tencereye ilave edin.
havuç ve patatesler ile tarçını da ekleyin.
5. karnabaharlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. pişince 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
isteğe göre kuşüzümünü de ekleyin
not: limon suyu karnabaharın kokusunu engelliyor ve beyaz kalmasını sağlıyor