Kasım 20, 2010

My Ganesha Muffins



Martha Stewart'tan öğrenecek çoook şey var :)

Bugün onun Devils Choclate Muffin'ine kendi yorumumu getirdim ve ortaya şöyle bir sonuç çıktı :
Tarifini az sonra vereceğim :)))













Kasım 19, 2010

Giresun Mutfağı - Karalahana Yemeği

16. hamilelik haftam nefis güz içinde Bodrumda geçmekte ve ben Yalıkavak pazarından her haftaki rutin alışverişimi dün yaptım :)
bol bol karalahana, taze otlar, kocaman maydonozlar, dereotu, turp, roka, pazı, ıspanak ve mandalinalar...Nar, muz, kiwi, avokado, yer elması, bal, badem, ceviz, kuru incir ve kayısı, şöminede pişirmelik kestaneler...daha sayamayacağım inanılmaz güzellikler ve dev mantarlar var bu pazarda bu mevsimde. Her mevsim ayrı güzel ama bu ara bi başka, sıcak, güneşli ve bol sebzeli...
Geçen hafta kara lahana dolması yapmıştım bu hafta nette aşağıdaki tarifi buldum ve kendimce yorumladım...2 tarifi de yazıyorum, diğer yandan da tavuklu pilavım pişmekte, onu da yazacağım.


1.KARALAHANA YEMEĞİ

Malzemeler: 1 kg karalahana ,1 bardak haşlanmış kuru fasülye ,1 bardak değdirmeden çekilmiş mısır,1 büyük baş soğan , 2 kaşık mısır unu , 4 litre et suyu (arzuya göre),1 çorba kaşığı tereyağ,tuz ,acı biber.
Yapılışı: Lahanalar ayıklanır yıkanır ve incecik doğranır.içine mısır unu kapatılarak karıştırılır.Bİr tencereye soğanlar konup kavrulur.Soğanlar pembeleşince su konur,kaynatılır.kaynayan suya doğranmıs lahanalar konur ve pişmeye bırakılır.Biraz kaynayınca içine mısır kırması konur.Pişmeye yakın haşlanmış kuru fasülyeler konur.Pişince ateşten indirilir.

2.Benim Karalahana Yemeğim :
aldığım pazıları yıkayıp ayıkladım ve ince ince doğradım, üzerine de mısır unu ekledim, kavurduğum soğanları da ekledim ve üzerine sıvıyağ, biraz su, kırmızı tatlı biber, acı pul biber, bir avuç yarma bulgur, sumak, tuz ve ev yapımı tavuk bulyon ekleyerek pişirdim...pek leziz oldu :) çok da basit...