Ocak 22, 2011

Limon pelteli Puding-Muhallebi

Az ve hazır malzemelerle hazırlanabilecek şipşak tariflerden biri daha…

Malzemeler:- Yarım litre limonata
- 1 Türk kahvesi fincanı dolusu mısır nişastası
- 1 vanilyalı puding
- 3.5 su bardağı süt

Arasını veya üzerini süslemek için: Damla çikolata, bisküvi veya kek kırıntısı.

Bir tencerede limonata ve mısır nişastasını pişirerek, pelte kıvamına gelmesini sağlayın. Ayrı bir tarafta da, vanilyalı pudingi süt ile birlikte pişirin. Koymak istediğiniz kupları veya bardakları önce ıslatın. Suyunu iyice süzün. Pudingleri kuplardan ters çevirip çıkaracaksanız, üst tarafta hangi rengin bulunmasını istiyorsanız onu alta koyun. Örneğin şekildeki kuplarda, alta limon peltesini koymuştum. Dilerseniz arasına damla çikolata veya un haline getirdiğiniz kakaolu bisküviler de koyabilirsiniz. Üzerine de pudingi ekleyin. Bir gece buzdolabında beklettikten sonra ters çevirip ikram edebilirsiniz.

Not: Limonata yerine istediğiniz çeşit bir meyve suyu ile de pelte hazırlayabilirsiniz: Mesela vişne suyu, şeftali suyu, hatta nar suyu…

100 gram mısır nişastasında 350 kkal bulunmakta. 100 ml yağlı sütte ise ortalama 58 kkal bulunmakta. Yukarıdaki ölçülerle hazırlanan limon pelteli pudinglerden, fotoğraftaki gibi 5 porsiyon çıkıyor. Buna göre:

Bir porsiyon limon pelteli pudingdeki kalori değeri: 256 kkal

Hiç yorum yok: