Kasım 26, 2010

ÇİNTAR YEMEĞİ - BİR KIŞ MANTARI



Geçen hafta evin yakınındaki ormana dalıp çintar aramıştık, zira pazarda 20 ila 25 tlye satmaya çalışan açgözlü köylü amcalar vardı. Çintar soğuk severmiş, bu mevsim tam zamanı, ormanda çamların altında pek çok zehirli çeşitle karşılaştık, ama çintar bulamadık...Bu hafta Muğladan bolbol geldi çintarlar. kilosu 7 - 8 tl arası şu an...


Az önce öğlen yemeği için kocacım acaip bi yemek yaptı onu yazacağım şimdi :)

Malzemeler
300 gr iyi yıkanmış çintar
1 soğan
kuşbaşı dana eti
kekik-köri
sarmısak
tuz
biraz dereotu
veee...RiceStick...

Yapılışına gelirsek :

et, soğan, soya sosu (tuz niyetine) kavrulur, baharatlar ve sarmısak da eklenir. Güzel geniş bir vok tavada cız bız eder...
üzerine doğranmış çintarlarımız da eklenir, biraz da su isterler :)
Kaynar suda 2 dk bekletilen RiceSticklerimiz de tavaya alınarak hepberaber pişerler 5 dk.
Çabuk ve lezzetli, besleyici ve şahane :)))




ellerine sağlık diyorum sevgilime :)
afiyet olsun :)















Kasım 25, 2010

Tahinli Pekmezli Kurabiye



Bugünkü denemem tahin ve pekmez aşkından doğdu...az şekerli sıvıyağlı bu tarifi hem lezzetli hem sağlıklı buldum...nispeten :)))




Malzemeler
1 Türk kahvesi fincanı tahin
1 Türk kahvesi fincanından 1 parmak eksik pekmez
2 çorba kaşığı toz şeker
1 Türk kahvesi fincanı mısır özü yağı
2 çorba kaşığı kırık fındık
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu - ben susamlı mahlepli kullandım...
aldığı kadar un
Üzeri İçin ben yabanmersini kullandım...

Hazırlanışı
Tahini, pekmezi, şekeri ve sıvıyağı kabınızda güzelce karıştırın. Üzerine fındığı koyun. Unu kontrollü şekilde koyun (çok fazla un almıyor çünkü) vanilyayı ve kabartma tozunu da ekleyip yoğurun ya da ele gelecek kıvama kadar mikser de kullanabilirsiniz.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yassılaştırın.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepside 160 derecede 15-20 dakika pişirin