Ağustos 08, 2009

PATLICAN BEĞENDİLİ SUFLE

Malzemeler:
3 tepeleme çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
2 bardak süt4 yumurta sarısı
5 yumurta beyazı
1 bardak rendelenmiş eski kaşar
1 bardak közlenmiş patlıcan püresi
1 tatlı kaşığı tereyağı
2+1 çorba kaşığı susam
Tuz, taze çekilmiş karabiber

Yapılışı:
8 tane küçük sufle kabını tereyağı ile iyice yağlayıp içlerine susam serpin. Un ve zeytinyağını bir tencerede 3-4 dakika karıştırarak kavurun, sütü azar azar ilave edip un-yağ karışımına tamamen yedirerek bir beşamel sos yapın. Sosun içine peynir ile patlıcan püresini karıştırın. Yumurta sarıları ve karabiber ekleyin. Yumurta beyazlarını mikser ile kar haline gelene dek çırpın ve çok dikkatlice, fazla karıştırmadan, patlıcanlı karışıma yedirin. Sufle kaplarına paylaştırıp üzerlerine susam serpin. Önceden ısıtılmış 190°C derece fırında yarım saat pişirin ve hemen servis edin. Hemen servis etmezseniz, sufleler iner. Unutmayın: Sufle misafiri beklemez, misafir sufleyi bekler.

Hiç yorum yok: