
kaç gündür hasta hasta yatıordum ki artık kalkma vakti geldi, önce etli kuru patlıcan dolması, sonra da yaptığım şekerlemelerden portakallı kek yaptım, kendisi fırında...bakalım nasıl yaptım :)
Malzemeleri:
*3 yumurta
*7 yemek kaşığı şeker
*7 yemek kaşığı tepeleme un
*1 pk.vanilya
*2 pk.k.tozu
*1 portakalın suyu
*1 portakalın kabuğu rendesi(Beyaz kabuklar rendelenmeyecek)
Sos için:
*2 portakal kabuğu rendesi
*2 portakalın suyu
ve isteğe göre tabiki her yemeğimin vazgeçilmezi, mutfağımın prensesi: Tarçın :)
-Önce kekimizin sosu için tüm malzemeler ufak bir kaba alınır ve 1-2 taşım kaynatılır.Soğumaya bırakılır.
-Fırınımız 180 dereceye ayarlanır.
-Yumurta,şeker ve portakal kabuğu rendesi çırpılır.
-Portakalın suyu,vanilya da eklenip biraz daha çırpılır.
-Ayrı bir yerde un ve k.tozları elenir.Yumurtalı karışıma azar azar ama mikser kullanmadan katılır.Tercihen tahta bir kaşıkla karışım hazırlanır.
-18 cm'lik bir kalıp yağlanıp,unlanır.Kek hamuru kalıba boşaltılır.
-Isıtılmış fırında 35-45 dk pişirilir.(Fırının kapağı hiç açılmadan)
-Kekimiz sıcakken soğuk sosumuz üzerine dökülür.
mmm, henüz sos kısmına gelemedim harika olacak :)))