Temmuz 11, 2009

BROWNİE











MALZEMELER:
2 yumurta1.
5 çay bardağı tozşeker
2 çay bardağı un
100 gr.tereyağı
80 gr.bitter çikolata
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı kıyılmış ceviz içi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yarım çay kaşığı tuz

ÜZERİ İÇİN:
1 çay bardağı süt
100 ml. krema
80 gr.bitter veya sütlü çikolata
çekilmiş Antep fıstığı

YAPILIŞI:
1-İri parçalara ayırdığınız çikolataları tereyağı ile birlikte benmari usulü eritip soğumaya bırakın.Un,k.tozu,vanilya ,kakao ve tuzu bir kaba eleyip karıştırın.
2-yumurta ve toz şekeri mikserle 1 dakika çırpın.Çikolatalı karışımı ilave edin,unlu karışımıda ilave edip tahta kaşıkla alt üst ederek karıştırın.ceviz içinide ekleyip son birkez daha karıştırın.
3-Karışımı yağlayıp unladığınız tepsiye yayın.önceden ısıttığınız 180 derece fırında 25 dak.pişirin.fırından çıkarın soğumaya bırakın.
4-çikolata süt ve kremayı bir tencerede çikolata eriyinceye kadar karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.Çikolata ılık kıvama gelince kekin üzerine dökün fıstıkla süsleyin.

İNCİRLİ TATLI











Malzemeler:
Kek:
6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu

Şerbeti:
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nescafe
yarım su bardağı toz şeker

Muhallebi:
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1lt süt
5 yemek kaşığı toz şeker
inmeye yakın 50gr tereyağı
piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti

Hazırlanması:
Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor).Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırın.Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin.

mmm :)))

Kırmızı biber sarması


közlenmiş kırmız biber
peynir
maydonoz
4-5 dal yeşil soğnın yeşil kısımları - taze sarmısak da olabilir

yapılışı:
tepsiye yadığımız bibere peynirli harçtan koyup sarıyoruz.bir kaç dak.kaynar suda beklettiğimiz yeşil soğanlada bağlıyoruz.

Temmuz 09, 2009

ev yapımı makarna ve satsumalı limonata

:) cennetten bodruma gidip tekrar dalyana döndüğümde sevgilim miyns dolapta, yaptığı makarnanın hamurunun bir kısmını bırakmış, onu unla açıp, şerit şerit kesip haşladım, üzerine de evde ne bulduysam sos yaptım,
önce mantarları soteleyip, süt ve dil peyniri ekledim, biraz nişasta ve şerit halinde kestiğim hindi fümeleri ve bahçeden topladığım taze soğanları da ekleyip çok pişmelerine izin vewrmeden aldım, makarnamı da süzüp üzerine sosu tuz ve karabiber ile ekledim, nefis oldu, ceviz veya fıstık olsaydı eminim çok yakışırdı...

yanında da limonata ve içine bodrum mandalinası buz gibi :)


afiyet oldu :)))