Ekim 18, 2009

Sıcak Şarap


Malzemeler:
1 litre kırmızı şarap (biz nevzade adında fiyatı çok uygun bir şarapla yaptık)15 adet küp şekerTarçın Çubuk (toz olursa bulanıklık yaratır)6 adet KaranfilYarım limonYarım Portakal1 elma1 bardak su
Yapılışı:
Elmayı rendeleyin ve bir kaba alın.Portakal ve limonun kabuğunu rendenin ince kısmıyla rendeleyin,içlerinide dilimleyip şaraba katıcaz.Tarçın elma şeker karanfil portakal ve limonu 1 bardak suyla bir kapta kaynatın(evde ortaboy bir sütlük varsa harika olur).Bu karışımı soğumaya bırakın ve bir tencereye şarabınızı alın çok kısık ateşte ısıtmaya başlayın (Kesinlikle kaynatmayın, aksi halde alkol buharlaşacaktır.)Ilıklaşınca karışımı şarabınıza ekleyip çok kısık ateşte birazdaha ısıtın.Kepçe ve süzgeç yardımıyla bardaklara doldurun.İçinede bir dilim limon yada portakal atınki şarap bitince en lezzetli yeri olsun :)

Hiç yorum yok: