Ekim 18, 2009

KARNIBAHAR YEMEĞİ


malzemeler:
1 orta boy karnabahar
200 gr kıyma
1 büyük baş soğan (taze soğan da olabilir)
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı zeytinyağı
yarım çay bardağı pirinç (ben her zaman katmıyorum)
kuş üzümü
patates ve havuç
isterseniz 2 adet kurutulmuş sivribiber
bir tutam tuz, tarçın ve şeker :)
ve en son kuş üzümü ekliyorum

hazırlanması:
1. soğanı yemeklik doğrayın. derin bir tencereye alıp 200 gr. kıyma ve yarım çay bardağı zeytinyağı ile kavurun.
2. tencereye 1 yemek kaşığı salçayı ekleyin. bu arada bir orta boy karnabaharı koçanlarına ayırıp yıkayın ve tencereye ilave edin. 2-3 dakika kavuruyormuş gibi çevirin.
3. bire bir gelecek şekilde (karnıbaharlarla aynı seviyede) kaynamış su ekleyin.
4. yarım çay bardağı yıkanmış pirinci, yarım çay bardağı limon suyunu ve küçük parçalara bölünmüş 2 kurutulmuş biberi tencereye ilave edin.
havuç ve patatesler ile tarçını da ekleyin.
5. karnabaharlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. pişince 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
isteğe göre kuşüzümünü de ekleyin
not: limon suyu karnabaharın kokusunu engelliyor ve beyaz kalmasını sağlıyor

Hiç yorum yok: