Ekim 11, 2009

Cevizli Taze İncir Tatlısı


Ege tatlısı olduğunu yeni öğrendiğim ama yıllardır yaptığım harika bir tatlısı… Ege yöresinde taze cevizle yapıldığını da söylemeden geçemedim.

Malzemeler:
500 gram taze incir
1 su bardağı toz şeker
1 adet limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı dövülmüç ceviziçi
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı su
Hazırlanışı:
İncirlerin sap kısımlarını yıkadıktan sonra keselim. 1 çay kaşığıyla içlerini oaylım. Çıkardığımız içleri bir tabağa alalım. Oyduğumuz incirleri sıkı sıkı borcam bir tepsiye dizelim.Ayırdığımız içe limon kabuğu rendesi, tarçın ceviziçini ve 2 tatlı kaşığı toz şekeri katıp karıştıralım. Hazırladığımız içi incirlerin içine çay kaşığı yardımıyla koyalım. İncirlerin tamamını dolduralım bu içle. Geriye kalan su ve şekeri kaynatıp 5 dakika borcamın kenarından incirlerin içine döküyoruz. Bunu yaparken üstten değil alttan yavaş yavaş kenardan yapmaya dikkat edelim ki incirlerin içi boşalmasın. 180 dereceli fırında en alt kısımda yarım saat pişirelim. Fırından çıkrdıktan sonra ılıyana kadar bekletelim. Ilıdıktan sonra tepsiyle buzdolabına yerleştirelim ve iyice soğumasını sağlayalım. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek serviz yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Cevizli taze incir tatlımızı krem şantiyle de süsleyerek servis yapabilirsiniz

Hiç yorum yok: