Ekim 11, 2009

Hibeş


Malzemeler:
1 su bardağı tahin2 limon suyu
Yarım kahve fincanı zeytinyağ
2 kahve kaşığı kimyon
3 diş sarımsak
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı acı kırmızı biber
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi.
Hazırlanışı:
Sarmısağı soyup iyice ezelim. Tahin, limon suyu, zeytinyağı, kimyon, tuz, acı kırmızı(pul ) biber ve ceviz içini de sarmısağa katıp iyice karıştıralım. Damak tadımıza göre limon suyu ve kimyon biraz daha ekleyebiliriz. Hibeşimizi 1 saat kadar dinlendirip servis yapmadan önce tekrar iyice karıştıralım ve servis tabaklarına yayalım. Afiyet olsun.
M.T.’nin Dokunuşu: Hibeşi meze olarak kullanabileceğiniz gibi 1 yemek kaşığı hibeşi az yağla kavurup üzerine yumurta kırarak da kullanabilirsiniz. Şiddetle tavsiye ediyorum Üzerine maydanoz doğrayıp serpiştirerek de servis yapabilirsiniz. Turşu, zeytin ve biraz susamla da süslenebilir. Bir de hibeşi yaparken acı Gaziantep biber salçası ya da pul biberi kullanmanızı öneririm

Hiç yorum yok: