Eylül 18, 2009

Sakizli Muhallebili Kadayif

:) annemin tarifini alana kadar şu tarifin 3te birini uyguladım, çok sevdiğim bir tatlıdır, evde hazırda damla sakızı da vardı, aslında sakız reçeli ile mükemmel olur, her evde bulunmalı...
tabiki tarifin söylediğinin çok daha azı yağ kullandım, onlara kalsa şekere ve yağa boğuyorlar tarifi :)))

şöyle ki:
MALZEMELER:
1 kg tel kadayif
1,5 su bardagi tozseker
200 gr. tereyagi
istenirse cok az tarcin(ben koymadim)ceviz

Sakizli muhallebi icin:
1,5 lt sut1,5 su bardagi tozseker1,5 su bardagi un
250 gr tereyagi
1 adet damla sakizi

YAPILISI:
Tereyagini teflon bir tavada eritin. Uzerine minik minik kopardiginiz kadayiflari ekleyin. Kavrulurkende kadayiflar zaten kiriliyor. Biraz kavurun. Rengi donmeye baslayinca uzerine sekeri ilave edip agir ateste karistirarak kavurun.Hepsi kavrulduktan ve kadayiflarin rengi kahverengilesmeye iyice yuz tuttugunda cevizi ekleyin. Ayri bir tencerede muhallebiyi pisirin. Butun malzemeleri karistirip en son damla sakizini katip mikserle cirpin. Kizarmis olan kadayifin yarisini bir borcama guzelce yayin. Uzerine muhallebiyi dokun. Kalan kadayifida muhallebinin uzerine yayin. Dolapta 1 saat bekledikten sonra keserek soguk olarak servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: