Eylül 17, 2009

EVDE HARDAL YAPMAK

Hardal çok farklı bir şey ve her kavanoz hardalı beğenemiyoruz...
Bazısı fazla katkılı kimisi çok soft veya açık sarı...herkesin damak tadı da ayrı :)


Kara hardal, orta Avrupa, Anadolu ve İran'da, yetişirmiş. Sarı çiçekli otsu bitkinin tohumları kırmızımsı siyah olurmuş. Sarı hardal ise Akdeniz kıyılarında yetişir, çiçekleri beyaz, kara hardaldan daha iri olan tohumları sarı ya da beyaz olurmuş.


Evde istenen büfe hardalını yapmak çok kolay, aktardan alınan hardal tohumu ile sirke ve zeytinyağı iyice karıştırılıp 1 gün bekletilir, ardından tekrar çırpılarak iyice yedirilir, tadı çok keskinse biraz daha sirke eklenebilir, içine bal, kimyon, şeker veya yenibahar da eklenebilir, nefis oluyor :)

Hiç yorum yok: