Ocak 02, 2011

LEBKUCHEN


Bu Alman kurabiyelerini bu yılbaşı Metroda görüp de aldım...çok sewimli üzeri çikolata ile kaplı olanını en çok sewdik...löplöp yedik bitirdik :) bu güzel kış kurabiyesini evde de denemeye karar verdim içine bal koymayı unutmamalıyım çünkü ballı olanını daha çok beğendim, bir de yabancı tariflerde bolbol baharat var...tarçın karanfil zencefil muskat ve kakule...evde her daim bulunur...

Malzemeler
• 1 su bardağı toz şeker
• 3 adet yumurta
• 1 çay kaşığı toz tarçın ve zencefil
• 1 çay bardağı toz karanfil, muskat ve kakule
• 1 tane limon
• 1 tane portakal
• ½ su bardağı badem
• ½ su bardağı fındık
Yapılışı

Şekeri ve yumurtayı bir tencerenin içine alıp eriyene kadar pişirin. Toz karanfil ve tarçını ayrı bir kapta karıştırıp tencere içindeki karışımın içine ilave edin. Limon ve portakal kabuğunu rendeleyip badem ve fındıkla birlikte tencereye alıp iyice karıştırın. Hazıladığınız tüm karışımı sıkma tobasına doldurun ve fırın tepsisine şekillendirerek parçalar halinde sıkın. 180 C’ye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis edin.

Hiç yorum yok: