Aralık 23, 2010

YILBAŞI MENÜSÜ ÖNERİLERİM :) 01-KURABİYE


Yılbaşı bir eğlence, bir neşe :) kar yağmasa da, noel kutlamasam da, yeni bir yıla giriş bir eğlence vesilesi...Hamileliğimin 5.5 ayında yeni yıla gireceğim çok değişik hislerdeyim...Öncelikle alkol alamadığımdan sıkıntılıyım ama 1 kader şarabı içicem valla :))) yanına da güzel bir menu yapmayı planlıyorum evde...güzel masam, sevgilim ve mini bebiş beraberce olalım :)))

Giriş tadı için evde ikramlık kurabiye yapabilirim, son zamanda pek yemiyorum ama güzel olabilecek bu tarifi yazmak istiyorum...

TARÇINLI KAKULELİ BİSKÜİLER
MALZEMELER

---------------------------
2 yumurta
1 çay bardağı tereyağı (eritilmiş)
yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
1 su bardağı düvülmüş ceviz içi
5 adet kakule çekirdeği
2 tatlı kaşığı toz tarçın

YAPILIŞI
----------------------
Karıştırma kabına 2 yumurtayı kırıp şeker ekleyip beyazımsı bir köpük olana dek çırpın. Erimiş tereyağını ekleyip tekrar karıştırın. Ardından kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kısa bir süre daha karıştırıp yedirin.

Hemen ardından dövülmüş ceviz içi, tarçın ve çekirdeklerinden çıkartılmış kakule tohumlarını ekleyip karıştırıp unu ekleyin. Kulak memesi kıvamında ve biraz yapışan bir hamur elde edip. elinizle ufak bezeler kopartıp yuvarlayın.

Bu yuvarlak bezeleri bir kaba koyduğunuz toz şekere bulayıp fırın tepsisina yağlı kağıt serip yerleştirin. parmağınızla, fırın tepsisine yerleştirdiğiniz bezelere hafifçe bastırıp biraz yassılaştırın. Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede 20 dakika fırınlayın.

Hiç yorum yok: