Aralık 27, 2010

ELMALI ARMUTLU CEVİZLİ VE TARÇINLI TATLI


Malzemeler
1 adet kırmızı elma
1 adet armut
2 adet yumurta
10 cl süt (yarim su bardagi süt 1 parmaktan daha az)
70 gr un (6 çorba kasigi tepeleme)
50 gr toz seker (5 çorba kasigi tepeleme)
20 gr eritilmis tereyag
1 paket kabartma tozu
1 çorba kasigi vanilya aromali surup (veya 1 paket vanilin)
1 çimdik tuz

Yapilisi
Öncelikle firininizi 200°c ye ayarlayin.


Bu sirada:

1.Unu,kabartma tozunu ve tuzu bir kaba eleyin. Yumurtalari toz sekerle çirpin boza kivamina gelene kadar. Karisima eritilmis tereyagi,sütü ve vanilyayi ekleyin. Tekrardan çirpin. Unlu karisimi yavas yavas yumurtali karisima ekleyip çirpin,unu bosaltirken çirpmayi birakmayin. Karisimi iki ayri kaba esit miktarda bölün.
2.Elmalari soyup,çekirdeklerini çikartip incecik yuvarlak kesin
3.Yaptikça kaplardan bir tanesine hemen atin ki rengi degismesin
4.Armutlari da ayni sekilde yapin.
5.Ve kabin içine koyun.
6. Borcaminizin her tarafini birazcik tereyagla yaglayin. Kabiniza önce elmali karisimi ekleyin ve kasigin tersiyle düzleyin. Ardindan armutlu karisimi ekleyip ayni sekilde düzleyin.
7.35 dakika pisirin 200°c'li firinda. Pistikten sonra ilinmasini bekleyin ve üzerine pudra sekeri serpistirin. Sonra dilediginiz gibi kesip servise sunun.


Hiç yorum yok: