Kasım 11, 2010

Nutricook ile son gözdem Yer elmas ı


İşte yeni çılgınlığım Tefal Nutricook...Yeni nesi düdüklü koskocaman ve akıllı bi tencere. Üzerinde yeşil ve teknolojik bir saati var ve yer elmasını mesela 2 dakikada pişiriyor, sonra buhar çıkışı için ocak kapatılıyor, yani süpper ekonomik. çorbalar, süper fantastik et ve balıklar ve tüm yemekler yapılıyor.
Yalıkavak pazarındaki en son gzdem olan Yerelması tarifi ile başlıyorum serime...Yer elması benim için Pan'ın Labirenti filmindeki o yatağın altına konan süte batırılan garip yaratıkların ta kendisi :))) Hakikaten de yerin altından çıkan bir elmas gibi yer elmas'ı...tadı tuzu her şeyi yerliyerinde misss gibi :)
tabii bu sebze ve meyve düşkünlüğümde hamile olmamın etkisi de büyük olabilir ama doğa da bir mucize adeta...
Yer elması, vücut enzimlerince sindirilemeyen inulin içeriğiyle ilginç bir sebzedir. İnulinin bağırsakta bakterilerin gelişimini harekete geçiren prebiyotik etkisi vardır.

MALZEMELERİMİZ :
  • 1 adet orta boy soğan,
  • 2 diş sarımsak,
  • 600 gr. yer elması,
  • 1 çay kaşığı şeker,
  • 1 adet havuç,
  • 1 tatlı kaşığı un,
  • 75 ml. su,
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu,ben hep kullanmıyorum limonu...
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Tuz ve karabiber,
  • Kekik yaprakları veya dereotu

Servis Başına Beslenme Bilgileri = 202 kcal
Protein : 3,8 g - Yağ : 6,1 g - Karbonhidrat : 34,5 g - Sodyum : 20

Adım Adım Yöntemi

  • Adım 1

    Hazırlanışı:

    Yer elmalarını soyup kararmamaları için limonlu suda bekletin. Soğan ve sarımsakları soyun. Soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsağı ezin. Havucu kazıyıp yarım ay şeklinde dilimleyin. NutriCook tenceresine zeytinyağını koyun; ısınınca soğan, sarımsak ve havuçları ekleyip kavurun. Yer elması, şeker, tuz, un, su, limon suyu ve karabiberi ekleyin. NutriCook’un kapağını kapatın.

  • Adım 2

    Pişirme; NutriCook yanınızda!

    Akıllı kontrol saatini 2 dakikaya ayarlayın. 2. programı seçin. Buhar çıkışı gerçekleştiğinde ateşi kısın, böylece geri sayım başlamış olur. İşaret belirdiğinde ateşi kapatın ve program seçiciyi buhar konumuna getirin. Böylece düşük basınçta buharlı pişirme otomatik olarak başlar.

    02:00 + 06:00

  • Adım 3

    Servise hazırlık:

    Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, NutriCook’un kapağını açın. Yer elmalarını servis tabaklarına alın. Kekik yaprakları ile süsleyip servis yapın.

  • Ben dereotunu da inanılmazzz yakıştırıyorum :)

Hiç yorum yok: