Ekim 15, 2009

TARÇIN RÜYASI


Malzemeler:
1 çay bardağı irmik
1 paket margarin (eritilmiş)
1.5 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı toz tarçın
yarım su bardağı şeker
alabildiği kadar un
Üzeri için : irmik.
Şerbeti için 3.5 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su.

Hazırlanışı:
Derin bir kaba eritilmiş ılık margarini, irmiği ve sütü koyup karıştıralım. Şeker ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırmaya devam edelim. Unu azar azar katarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamurumuz yeterli yumuşaklığa gelince tarçını da ilave edip yoğuralım ve dinlenmeye bırakalım. Yarım saat hamurumuzun üzeri örtülü olarak dinlendirelim. Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde ya da daha küçük isterseniz daha ufak olarak parçalar koparıp yuvarlayalım. Top gibi olunca iki avcumuzun ortasıyla hafif bastırıp yassı bir şekil verelim. İrmiğe bulayıp, yağlanmış tepsiye dizip 170 dereceli fırında kızarana kadar pişirelim. Tatlımız fırından çıkana kadar şerbetimizi kaynatalım. Şerbet sıcak tatlı hafif sıcakken şerbeti tatlıya dökelim. İkisinden birinin mutlaka sıcak olması gerekli. Bir diğeri hafif sıcak yani ılık olabilir. Tatlının içerisinde irmik bulunduğu için şerbet sıcak olmalı. Tatlı şerbetini çektikten sonra tatlıyı servis yapabiliriz. Afiyet olsun.
M.T.’nin Dokunuşu: Tarçınlı tatlıyı yaparken tarçını atmadan önce hamuru ikiye bölüp, bir kısmına tarçın katıp, diğer kısmını sade bırakıp merdaneyle her ikisini de ayrı ayrı açıp üst üste koyarak iki kat halinde merdaneyle hafif basıtırıp bir kalıp ya da bıçakla keserk şekillendirebilirsiniz.

Hiç yorum yok: