Ekim 14, 2009

ARMUT TATLISI


Gerekli Malzemeler:
-dilediğiniz sayıda armut
-armut sayısı x 2 yemek kaşığı tozşeker
-karanfil
-kürdan ucu kadar kırmızı gıda boyası (isteğe bağlı)
-kremşanti ya da kaymak
-ceviz

Yapımı son derece basit. Armutları yıkayıp soyup, saplı kısmından kafa tarafını biraz kesip, kabak oyacağı ile ortasını çıkarıyoruz. Ama dibini delmemeye özen gösteriyoruz. Daha sonra tencereye armutları diziyoruz. Armutların içindeki boşluklara birer kaşık tozşekeri, etrafına ve çevresine de yine birer kaşık tozşeker döküyoruz. Daha sonra üzerini örtecek kadar su koyuyoruz ama suyu eklemeden önce ayrı bir kapta çok az gıda boyası ile renklendirmemiz gerekiyor. Gerçi ben illa kırmızı olsun istediğim için böyle yaptım hiç boya koymadan da pişirmek mümkün. Aralara karanfil serpiştirip, ocağın altını yakıyoruz. Orta ateşte armutlar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Soğumaya alıyoruz. Bu sırada kremşantiyi hazırlyoruz. Ben elimin altında kremşanti olduğu için böyle yaptım isteyen kaymak ya da dondurma da koyabilir. Armutlar soğuyunca içlerine ceviz serpiştirip üzerine krem şanti sıkıyoruz. apaklarını kapatıp servise hazır hale getirmiş oluyoruz. Son derece basit, pratik ve leziz bir tatlı, afiyet şeker olsun.

Hiç yorum yok: