Ekim 06, 2009

Çiya'dan seçmeler...


LEZZET YOLCULUĞU

ÇİYA LEZZETLERİ AMERİKA’DA
Dünyanın en saygın aşçılık okullarından biri olan Culinary Institute of America’nın düzenlediği VI. Uluslararası Dünya Lezzetleri Konferansı ve Festivali’nde Türk mutfağını Musa Dağdeviren temsil etti.
6- 8 Kasım 2003 tarihinde Kaliforniya’da düzenlenen festivalin bu yılki konferans ana teması “Akdeniz lezzetleri , Amerikan menüleri – Geleceği tatmak” başlığını taşıyordu.

Festival ve konferansta bu yıl Fas’tan Lübnan’a, İspanya’dan İtalya, Yunanistan ve Türkiye’ye uzanan Akdeniz havzası mutfakları temsil edildi. Food Art dergisinin – geçen yılki etkinlik için – “İlham verici, 10 üzerinden 11” diye tanımladığı dünyanın en önemli yemek kültürü etkinliklerinden biri olan Uluslararası Dünya Lezzetleri Konferansı ve Festivali’ne 500 civarında Akdenizli ya da Akdeniz’den ilham almış üst düzey şef,bağımsız ve zincir lokanta işletmecisi,otel gıda ve içecek yöneticisi, yemek yazarı, gıda ve şarap üreticisi, ve diğer mutfak kültür uzmanları, 40-50 civarında da tüketici ve gıda medyası temsilcisi davet edildi.
Enstitünün kurucularından Michael Coon’un İstanbul mutfaklarında yaptığı lezzet gezintisi sonucunda festivale Türkiye’den Musa Dağdeviren'in katılmasına karar verildi

Bostana (domates, salatalık, nane, soğan, sarımsak, nar suyu)
Zahter Salatası (kurutulmuş biber-domates, ceviz, maydanoz, soğan ve nar taneleri)
Döğme Salatası (buğday, sarımsak, yoğurt)
Muhammara (cevizli biber)
Vişneli Köfte (kuzu kıyması kuru vişne, kuru arpacık soğan, biber salçası)
Perde Pilavı (hamur içinde tavuklu iç pilav)
Bulgurlu Yaprak Yarması
Melenğiş tapuşlaması (un, melengiş, zeytinyağı)
Ceviz-Kabak-Patlıcan Tatlısı

Hiç yorum yok: