Ekim 11, 2009

CEVİZLİ ELMA TATLISI


Malzemeler:
6 adet orta boy elma
1 su bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket toz şanti
1 su bardağı soğuk süt
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su.

Hazırlanışı:
Elmaları yıkayıp ince ince soyalım. Sap kısmından küçük kapak gibi incecik keselim. İçini bi kaşık sapı ya da dolma oyacağı yardımıyla oyalım. Oyduğumuz elmalar kızarmasın diye derin bir kapta limonlu soğuk bir su yapalım ve soyup oyduğumuz elmaları onun içerisinde bekletelim. Şeker ve suyu bir tencereye koyup kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başlayınca oyduğumuz elmaları şerbetin içerisine atalım ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte kaynamaya bırakalım. 45 dakika kadar kısık ateşte elmalar haşlanınca elmaları şerbetten çıkarıp soğutalım. Elmalar soğurken şantiyi bir bardak sütle çırpıp buzdolabında soğutalım. Elmaların içerisine tatlı kaşığı yardımıyla tarçınla harmanlanmış ceviz içi dolduralım. Çok koymayalım çünkü şanti de koyacağımız için elmaların içerisinde boşluk kalsın. Elmaların içerisine şantiyi de sıkıp servis tabağına alıp biraz daha soğuması için buz dolabına koyalım. Servis yaparken üzerine ekstradan cevizi içi serpebilirsiniz. (Soğuk olarak servis yapınız). Afiyet olsun.
M.T.’nin Dokunuşu: Elma tatlısının içerisine küçük bir elmayı rendeleyip az şeker ve cevizle tavada kavurup elmaların içerisini bu şekilde de doldurabilirsiniz. Elmaları kaynatırken 5-6 tane karanfil atabilirsiniz. Çok nefis bir kokusu oluyor

Hiç yorum yok: