Eylül 16, 2009

YAZ MELTEMİ MENÜSÜ










Bir yaz akşamı Dalyan'da Mangal Menüsü...






SALATA
bol roka
ceviz içi
kuru domates (ılık suda yumuşamış)
kereviz sapı
thousand island sos
sızma köy zeytinyağı

KALAMAR VE ÇUPRA
Bütün kalamarı ikiye bölüp zeytinyağı tuz ve kekikle marine ederek mangala atıyoruz
yanında datombul çupra balığı...
:)







CEVİZLİ ve KURU DOMATESLİ EKMEK
Malzemeler:
40gr kurutulmuş domates
240ml (~1 sb.) ılık su
140ml (~ 5/8 sb.) ılık süt
45ml (3 yemek kaşığı) sızma zeytinyağı
575gr (~ 5 sb.) un
100gr (~ 1 sb.) tam buğday unu
75gr (~ 1 sb.) parmesan peyniri
10ml (2 tatlı kaşığı) tuz
10ml (2 tatlı kaşığı) toz şeker
7.5ml (1+ 1/2 tatlı kaşığı instant maya)

Hazırlanması:
Kurutulmuş domatesleri bir kaba koyup üzerlerini geçecek kadar ılık su ilave edin. 15 dakika sonra domatesleri çıkarıp (suyu dökmeyin) küçük küçük doğrayın. Domatesli suyu bir su bardağına tamalamak için gerekiyorsa ılık su ekleyin.
Ekmek makinesine suyu, sütü ve zeytinyağını ekleyin. Unları, sıvı karışımın üzerini tamamen kapatacak şekilde makineye ilave edin. Peyniri, tuz ve şekeri - ayrı kenarlarda duracak şekilde - ekleyin. Unun ortasını hafifçe çukurlaştırıp -sıvı karışıma kadar ulaşmayacak kadar- mayayı serpin.
Makineyi 1 numaralı programın (3 saatlik program) medium ayarında çalıştırın. Yarım saat sonra uyarı sesi gelince doğranmış kurutulmuş domatesleri ekleyin. Piştikten sonra fırın teline alıp tamamen soğutun.
Ben makine yerine fırında yapıyorum, nasılsa ekmek ekmektir, 40 dakika mayalandıktan sonra atıyorum fırına :)





Hiç yorum yok: