Ağustos 08, 2009

GOMME


500 gr.un
500 gr.tam buğday unu
1 p.kabartma tozu
alabildiği kadar su

sosu için:
1 kg.yoğurt
250 gr.tereyağ
5 diş sarımsak

HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabında un ve tam buğday unu karıştırılır.1 p. kabartmatozu eklenir. alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğrulur. gevrek olmasıve içinin rahat oyulabilmesi için hamur olabildiğince sert olmalıdır.hazırlanan hamur yağlanmış tepsiye alınır. bastırlıarak yayılır. hamuruniçli olmasını sağlamak için hamur çok bastırılmaz.üzeri yağlanarakfırında kızarana kadar pişirilir.pişince ilk sıcaklığı çıkınca üzerindekisert kabuk kapak gibi kesilerek çıkarılır. içi kaşıkla oyulur ve iyice ufalanır .daha sonra içine doldurulur. kabuklar da doğranarak kule şeklindeüzerine konur. sosu için tereyağı eritilir. diğer taraftan yoğurt birazsulandırılarak ezilmiş sarımsak eklenir. ocakta biraz ısıtılarak gömme ninüzerine önce tereyağı daha sonra da kenarlarına ayranı dökülek servisyapılır.

Hiç yorum yok: