Şubat 01, 2008

orange pie from venus















kaç gündür hasta hasta yatıordum ki artık kalkma vakti geldi, önce etli kuru patlıcan dolması, sonra da yaptığım şekerlemelerden portakallı kek yaptım, kendisi fırında...bakalım nasıl yaptım :)

Malzemeleri:
*3 yumurta
*7 yemek kaşığı şeker
*7 yemek kaşığı tepeleme un
*1 pk.vanilya
*2 pk.k.tozu
*1 portakalın suyu
*1 portakalın kabuğu rendesi(Beyaz kabuklar rendelenmeyecek)

Sos için:
*2 portakal kabuğu rendesi
*2 portakalın suyu
ve isteğe göre tabiki her yemeğimin vazgeçilmezi, mutfağımın prensesi: Tarçın :)

-Önce kekimizin sosu için tüm malzemeler ufak bir kaba alınır ve 1-2 taşım kaynatılır.Soğumaya bırakılır.
-Fırınımız 180 dereceye ayarlanır.
-Yumurta,şeker ve portakal kabuğu rendesi çırpılır.
-Portakalın suyu,vanilya da eklenip biraz daha çırpılır.
-Ayrı bir yerde un ve k.tozları elenir.Yumurtalı karışıma azar azar ama mikser kullanmadan katılır.Tercihen tahta bir kaşıkla karışım hazırlanır.
-18 cm'lik bir kalıp yağlanıp,unlanır.Kek hamuru kalıba boşaltılır.
-Isıtılmış fırında 35-45 dk pişirilir.(Fırının kapağı hiç açılmadan)
-Kekimiz sıcakken soğuk sosumuz üzerine dökülür.

mmm, henüz sos kısmına gelemedim harika olacak :)))

Hiç yorum yok: