Ocak 08, 2008

Kıymalı Lazanya (lasagna with minced meat and carrot)


















yarım kilo kıyma
1 soğan, 1 havuç
birkaç adet karanfil
1 tutam tarçın, tuz, karabiber
beşamel sos
lazanya

bir tavada önce küpküp doğradığımız soğanı kavuralım, içine tuz tarçın ve şeker ekleyelim, çok beklemeden kıymayı ve havucu da ekleyip pişirelim, dilerseniz içine az muskat veya zencefil ekleyebilirsiniz, 4 5 adet de karanfili katıp iyice pişiriyoruz, diğer bir yandan beşamel sosumuzu yap un ve süt ile sıvık bir şekilde hazırlıyoruz. dibini yağlayıp unladığımız borcama önce beşamel döküp 1 kat lazanya, üzerine kıymalı harç ve beşamel koyup 2. kat lazanyayı dizip aynı şekilde harç ve beşamel ekliyoruz, arzuya göre 3 4 kat diziyoruz, en üste de kalan beşameli koyup dilersek üzerine tel veya dil peynir koyarak önceden 180 derece ısıtılmış fırında yarım saat pişiriyoruz, yanında da kırmızı şarap ile harika bir akşam yemeği :)

lazanyanın püf noktası; beşamelin sıvı olmasıdır bence.

Hiç yorum yok: