
250 gr papardella makarna
1 kabak, 1 havuç rende, 1 soğan
1 tutam tarçın ve safran
tuz, karabiber, şeker
portakal kabuğu rendesi
sarmısak
ceviz
krema
makarna haşlanırken, tavada soğanları ve 1 tutam şekeri kavuruyoruz, pembeleşince kabak ve havuç rendemizi katıp pişiriyoruz. isteğe göre bir tutam tarçın ve biraz safran ekleyoruz ve kabaklar suyunu salıp, kendine gelince biraz portakal kabuğu rendemizi de ilave ediyoruz. en son sarmısağı ilave edip haşlayıp süzdüğümüz makarnamızı da ekliyoruz, iyice karıştırıp krema katarak kısık ateşte 2 3 dakika daha pişirip tabaklara servis ediyoruz. üzerine ceviz ve pportakal kabuğu rendesi de serpince nefis oluyor :)
her yemeğe bir tutam tuz, karabiber, şeker ve tarçın koymaktan kendimi alamıyorum
afiyer olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder