Şubat 01, 2011

Mantarlı ve Tavuklu Volovan - Fransa

Bu fransız tarifini henüz denemedim ama en kısa zamanda denemeyi planlıyorum, milföy farklı şekillerde eğlenceli ve lezzetli olacak diye düşünüyorum.

Malzemeler :
    12 milföy hamuru
    200 gr tavuk eti (göğüs)
    100 gr mantar
    4 dal maydanoz
    50 gr mayonez
    Tuz
    Kırmızı pulbiber
    1 yumurta sarısı
Bir milföy hamurundan kalıp veya bardak yardımıyla yuvarlak çıkarın. Diğer iki milföy hamurundan da kalıp yardımı ile iki halka elde edip yuvarlak milföyün üzerine üst üste yerleştirin. Üzerine yumurtanın sarısını sürüp 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.

Tavuğu suda haşlayıp küçük doğrayın. Mantarları küp doğrayıp birkaç dakika tavada soteleyin. Maydanozları ince kıyın. Tavuk, mantar, mayonez ve tuzu karıştırıp fırından çıkardığınız volavanların ortasına paylaştırın. Üzerine kırmızı pulbiber serpip sıcak servis yapın. Mantarlı tavuklu volovan artık hazır, afiyet olsun.

Mayonez ev yapımı kullanılmalı tercihen, bunun dışında mayonez yerine beşamel sos da kullanılır, ki ben bu şekilde deneyeceğim :)




Hiç yorum yok: