Aralık 23, 2010

YILBAŞI MENÜSÜ ÖNERİLERİM :) 03 TATLILAR


Yıldızlı tartöletler
Malzemeler: 8 kişilik

250 gram un
125 gram küp kesilmiş soğuk tereyağı
1 adet yumurta
üzerine, marmelat, pudraşekeri

Hazırlanışı: Tüm malzemeyi karıştırıp hamur haline getirin. Buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra merdane ile açın. Hamuru tartölet kalıplarınızın büyüklüğüne göre kesin. Artan hamurdan kalıplarla yıldız şekilleri çıkarın. Kesilen hamurları tartölet kalıplarına yerleştirerek, yıldız şekillerle birlikte önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Soğuduktan sonra tartöletlerin içine marmelat koyun. Üzerine yıldızları yerleştirin. Pudraşekeri ile süsleyerek servis yapın.

Tüm malzemeyi karıştırıp hamur haline getirin. Buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra merdane ile açın.

Kar desenli çikolatalı kurabiye

Malzemeler:

200 gram tereyağı
100 gram pudraşekeri (3/4 su bardağı)
1 yumurtanın sarısı (akını glazür için kullanacağız)
4-5 çorba kaşığı kakao
300 gram un (yaklaşık 3.5 su bardağı)
arzuya göre çekilmiş ceviz, fındık ya da yer fıstığı
üzeri için: benmari usulü eritilmiş bitter çikolata ve beyaz çikolata
ya da beyaz ve kakaolu glazür

Hazırlanışı: Öncelikle tereyağı ve pudraşekerini iyice çırpıyoruz. 1 yumurta sarısını ilave ediyoruz ve kakaoyu da. Ardından azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru dinlendirmek için yarım saat buzdolabında kaldırıyoruz. Dinlenmiş hamuru merdaneyle açtıktan sonra yuvarlak kalıpları kullanarak şekil veriyoruz. Ancak kurabiyeler biraz büyük olmalı. Çünkü üstlerine kar desenleri yapacağız. Kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15-20 dakika pişiriyoruz. Üzerlerini süslemek için, benmari usulü erittiğiniz bir paket bitter çikolataya kurabiyeleri birer birer batırarak, buzdolabında koyup üzerindeki çikolatalar biraz donunca, üzerlerine bu kez yine benmari usulü erittiğiniz beyaz çikolata ile süslemeler yapabilirsiniz.

Aşçının notu: Çikolata ile biraz daha tatlı kurabiyeler elde ediyoruz. Bu nedenle kurabiye hamuru hazırlarken, daha az tatlı olmasını istiyorsanız, şeker oranını azaltabilirsiniz.


Öncelikle tereyağı ve pudraşekerini iyice çırpıyoruz. 1 yumurta sarısını ilave ediyoruz ve kakaoyu da

Hiç yorum yok: