
KOROVA KURABİYESİ TARİFİ
Tarif Dorie Greenspan’in “Paris Sweets: Great Desserts from the City’s Best Pastry Shops” adlı kitabından alınmıştır.
Malzemeler
- 1+1/4 su bardağı (175 gram) un
- 1/3 su bardağı (30 gram) kakao
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 150 gram tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında
- 2/3 su bardağı (120 gram) kahverengi şeker
- 1/4 su bardağı (50 gram) beyaz şeker
- 1/2 çay kaşığı fleur de sel VEYA 1/4 çay kaşığı deniz tuzu
- 1 çay kaşığı vanilya özütü*
- 150 gram bitter çikolata (%70 kakao), irice kıyılmış
Yapılışı
- Tarifi uygulamaya başlamadan yaklaşık yarım saat önce tereyağını buzdolabından çıkartıp oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.
- Un, kakao ve karbonatı bir kaba eleyin ve bir kenara ayırın.
- Tereyağını karıştırma kabınızda iyice yumuşayana kadar çırpın. Kahverengi şekeri, beyaz şekeri, vanilya özütünü ve tuzu ekleyip 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin. Ardından elediğiniz kuru malzemeleri ekleyip mümkün olduğunca az karıştırmaya dikkat ederek bir hamur elde edin.
- İrice kıydığınız çikolata parçalarını da ekleyip bir araya gelene kadar biraz daha karıştırın.
- Hamuru tezgaha alıp ellerinizin yardımıyla toparlayın ve ikiye bölün.
- Hamurun her iki yarısını da 4 cm çapında silindir haline getirip streç filme sarın ve buzdolabında en az 2 saat (ben 3 saat beklettim) soğumaya bırakın. Bu aşamada hamur buzdolabında 3 güne, buzlukta ise 1 aya kadar saklanabilir.
- Fırınınızı önceden 165 derece ısıtın.
- Buzdolabından çıkardığınız silindirleri keskin bir bıçak yardımıyla 1.5 cm kalınlığında keserek önceden parşömen kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralarında 2.5 cm boşluklar kalacak şekilde yerleştirin.
- Kurabiyeleriniz keserken dağılırsa dert etmeyin, elinizle sıkarak bir araya getirin.
- Tek seferde sadece bir tepsiyi fırına vermek şartıyla kurabiyeleri 12 dakika boyunca pişirin. Bu 12 dakika sonunda kurabiyeler pişmemiş gibi görünebilir ama bu sizi aldatmasın, doğru yoldasınız.
Not: Eğer kurabiyeleri önceden yapıp buzluğa kaldırdıysanız pişirme zamanı geldiğinde çözülmelerini beklemenize gerek yok. Pişirme süresine 1-2 dakika eklemeniz yeterli olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder