Aralık 27, 2010

KOROVA KURABİYELERİ


KOROVA KURABİYESİ TARİFİ

Tarif Dorie Greenspan’in “Paris Sweets: Great Desserts from the City’s Best Pastry Shops” adlı kitabından alınmıştır.

Malzemeler

  • 1+1/4 su bardağı (175 gram) un
  • 1/3 su bardağı (30 gram) kakao
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 150 gram tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında
  • 2/3 su bardağı (120 gram) kahverengi şeker
  • 1/4 su bardağı (50 gram) beyaz şeker
  • 1/2 çay kaşığı fleur de sel VEYA 1/4 çay kaşığı deniz tuzu
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü*
  • 150 gram bitter çikolata (%70 kakao), irice kıyılmış

Yapılışı

  1. Tarifi uygulamaya başlamadan yaklaşık yarım saat önce tereyağını buzdolabından çıkartıp oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.
  2. Un, kakao ve karbonatı bir kaba eleyin ve bir kenara ayırın.
  3. Tereyağını karıştırma kabınızda iyice yumuşayana kadar çırpın. Kahverengi şekeri, beyaz şekeri, vanilya özütünü ve tuzu ekleyip 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin. Ardından elediğiniz kuru malzemeleri ekleyip mümkün olduğunca az karıştırmaya dikkat ederek bir hamur elde edin.
  4. İrice kıydığınız çikolata parçalarını da ekleyip bir araya gelene kadar biraz daha karıştırın.
  5. Hamuru tezgaha alıp ellerinizin yardımıyla toparlayın ve ikiye bölün.
  6. Hamurun her iki yarısını da 4 cm çapında silindir haline getirip streç filme sarın ve buzdolabında en az 2 saat (ben 3 saat beklettim) soğumaya bırakın. Bu aşamada hamur buzdolabında 3 güne, buzlukta ise 1 aya kadar saklanabilir.
  7. Fırınınızı önceden 165 derece ısıtın.
  8. Buzdolabından çıkardığınız silindirleri keskin bir bıçak yardımıyla 1.5 cm kalınlığında keserek önceden parşömen kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralarında 2.5 cm boşluklar kalacak şekilde yerleştirin.
  9. Kurabiyeleriniz keserken dağılırsa dert etmeyin, elinizle sıkarak bir araya getirin.
  10. Tek seferde sadece bir tepsiyi fırına vermek şartıyla kurabiyeleri 12 dakika boyunca pişirin. Bu 12 dakika sonunda kurabiyeler pişmemiş gibi görünebilir ama bu sizi aldatmasın, doğru yoldasınız.

Not: Eğer kurabiyeleri önceden yapıp buzluğa kaldırdıysanız pişirme zamanı geldiğinde çözülmelerini beklemenize gerek yok. Pişirme süresine 1-2 dakika eklemeniz yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok: