Temmuz 11, 2009

BROWNİE











MALZEMELER:
2 yumurta1.
5 çay bardağı tozşeker
2 çay bardağı un
100 gr.tereyağı
80 gr.bitter çikolata
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı kıyılmış ceviz içi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yarım çay kaşığı tuz

ÜZERİ İÇİN:
1 çay bardağı süt
100 ml. krema
80 gr.bitter veya sütlü çikolata
çekilmiş Antep fıstığı

YAPILIŞI:
1-İri parçalara ayırdığınız çikolataları tereyağı ile birlikte benmari usulü eritip soğumaya bırakın.Un,k.tozu,vanilya ,kakao ve tuzu bir kaba eleyip karıştırın.
2-yumurta ve toz şekeri mikserle 1 dakika çırpın.Çikolatalı karışımı ilave edin,unlu karışımıda ilave edip tahta kaşıkla alt üst ederek karıştırın.ceviz içinide ekleyip son birkez daha karıştırın.
3-Karışımı yağlayıp unladığınız tepsiye yayın.önceden ısıttığınız 180 derece fırında 25 dak.pişirin.fırından çıkarın soğumaya bırakın.
4-çikolata süt ve kremayı bir tencerede çikolata eriyinceye kadar karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.Çikolata ılık kıvama gelince kekin üzerine dökün fıstıkla süsleyin.

Hiç yorum yok: